25 oct. 2010

E plina lumea de nebuni

Asa m-am hotarat sa numesc cea de a sasea zi in care scriu. Tot legat de un articol pe care l-am citit astazi am ramas cu gura cascata cum se poarta autoritatile chineze cu femeile insarcinate cu cel de-al doilea copil.
Sunt niste brute , e un adevarat cosmar sa-ti doresti sa ai doi copii in China, anual au loc peste 13 milioane de avorturi ordonate de catre oficialii centrelor de planificare familiala. In acest articol este vorba de o viitore mamica in luna a opta de sarcina, deja mamica a unei fetite de 10 ani. Femeia a fost scoasa violent din casa de catre autoritatile de planificare familiala, acestea fiind insotite de politie. Sotul acesteia a declarat ca unul dintre politisti ar fi lovit-o intentionat chiar in burta vrand sa-i provoace un avort spontan. Apoi au transportat-o pana la unul din spitalele aflate in centrul orasului Xiamen, unde copilul care ar fi urmat sa se nasca peste exact o luna, a fost ucis cu o injectie letala, in timp ce inca se afla in corpul mamei. In China nasterea celui de-al doilea copil se pedepseste cu amendarea mamei, amenda care incepe de la un dolar pentru cele mai sarace femei si pana la 40.000 de mii de dolari pentru cele bogate.

Si iata ca am revenit in cea de-a cincea zi

A cincea zi in care m-am gandit sa mai astern cate  ceva pe foaia de  hartie ( de unde atata hartie sa,dus demult moda cand scriam pe hartie) inaintam si noi odata cu schimbarile, deci mi-am mai facut timp sa mai scriu cate ceva dupa mai bine de o saptamana. O sa ma iau de un articol pe care l-am citit zilele trecute intr-o revista tot pe net, desigur, ce rost are sa mai aruncam banii si pe reviste lasa ca platim netul si gasim aproape orice. Suna cam asa, ce ati face daca fiica dumneavoastra de 14 ani ar vrea sa doarma peste noapte cu prietenul la ea in camera?
 Buna intrebare, eu fiind totusi mama de baieti am stat si am cugetat, s-a cam intors lumea cu susul in jos,sincer la 14 ani eu nici nu ma gandeam la baieti nu vreau sa credeti ca as fi demodata, cu baietii mei ma inteleg destul de bine sau ne straduim pentru ca nu exista relatii perfecte,mai sunt si gropi prin care mai calcam uneori dar asta e incercam sa mergem mai departe, dar sa revenim la subiect. 
Fetele din ziua de azi sunt foarte diferite fata de fetele care erau cand aveam eu 14 ani asta fiind in 1985 daca ma gandesc eu bine, nu am sa generalizez dar oricum putine mai stiu ce este acela respect fata de parinte, fata de o persona mai in varsta, marea majoritate au foarte mult tupeu ( sa nu credeti ca am ceva cu fetele in mod deosebit sunt si baietii care sufera de chestia asta numita tupeu si nesimtire).  M-am trezit chiar zilele trecute ca pustiul meu mai mic mi-a spus vre-o cateva de m-a lasat masca, am plans mult am suferit l-am pedepsit nu stiu cat de mult l-a afectat acest lucru dar pe mine m-a afectat pentru ca eu nici in cele mai urate situatii nu as fi avut inima sa-mi ranesc parintele. Dar sa nu deviem , eu sa fi venit la 14 ani acasa cu un baiat sa vreau sa dorm cu el la mine in camera peste noapte, mi-as fi luat cateva peste ochi, vreo cateva saptamani ar fi trebuit sa calc sa spal ( si rufe si vase) pentru toata casa si sa nu ies decat la